Vlindertuin

Primeur voor Mariaoord: een vlindertuin

In de regio van Den Bosch had nog geen vlindertuin, maar daar is nu verandering in gekomen. Sinds kort heeft Mariaoord een mooie vlindertuin. Die is op 5 september geopend door bewoner Ronals van Mariaoord. En het bijzondere is: de vlindertuin is voor iedereen te bezoeken.

Het idee van een vlindertuin is ontstaan aan de hand van enkele foto’s. Het was opmerkelijk hoeveel plezier bewoners uit het bezichtigen van deze foto’s haalden.

 

Het daadwerkelijk realiseren van een vlindertuin op Mariaoord lijkt daarmee een ideale aanvulling op de woonomgeving van Mariaoord.

Maar naast het directe genot dat de bewoners zullen ervaren door het kijken naar deze vlinders, zijn er ook indirecte voordelen. De omgeving van Mariaoord wordt hierdoor aantrekkelijker voor bezoekers, wandelaars. Hierdoor zal er meer bedrijvigheid zijn op het vrij afgelegen terrein. Bovendien kunnen we schoolklassen uitnodigen om het proces van eitje tot vlinder in de vlindertuin van Mariaoord te komen volgen.

Het idee is een initiatief van mevrouw Phil Duijzer, werkzaam op Mariaoord. Het project is tot stand gekomen met financiële steun van de gemeente Den Bosch en van de stichting Mariaoord Extra.